Vegansk KEBAB
med romesco-
salsa

Recept för 4 personer

Vegansk kebab:

250 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kokta potatisar
2 dl ströbröd
2 msk tamarisoja
4 stora salladsblad
180 gram böngroddar
1 rödlök

Romescosalsa:

2 dl hasselnötter
3 grillade paprikor på burk 
citronsaft från 1/2 citron 
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja 
flingsalt 

Förberedelser: 

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva lök och svamp i grova bitar för att sedan steka i en stekpanna med olja i några minuter. Kör svampblandingen tillsammans med pressad vitlök, potatis, tamarioja och ströbröd tills det blir en jämn smet. Använd en sked för att breda ut den lösa massan på en plåt med smörpapper. Det ska vara knappt 1/2 cm tjockt. Ringla över lite sesamolja och värm i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna något på plåten och skär i bitar. 

Torrosta nötterna i en stekpanna och mixa i en matberedare. Tillsätt rsten av ingredienserna till salsan och mixa till en slät röra. 

Lägg en bädd av sallad på en tallrik och toppa med kebab, rödlök, groddar och romescosalsa. Ät den som en sallad eller använd salladbladen som pitabröd. 

Servera med ris eller rostad potatis för en större måltid. 

TILLBAKA TILL RECEPTSAMLING