Vegansk pizza

Pizzadeg:

6 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
1 dl finmalt rågmjöl
4 tsk bakpulver
1 dl olivolja
2,5 dl kallt vatten

Tomatsås:

2 burkar krossade tomater
1 konservburk vatten
1 gul lök
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
30 g fryst basilika
1 tsk salt

Ärtpuré:

3 dl frysta gröna ärtor
2 msk näringsjäst
1 tsk salt
i msk olivolja

Topping:

Rucola
Rostade vitlöksklyftor
Torkad oregano

Förberedelser:

Blanda ihop alla torra ingredienserna till pizzadegen och tillsätt sedan olja och vatten. Knåda till en jämn deg och kavla ut degen till en tunn pizzabotten. Lägg sedan på en plåt med smörpapper och lägg på den topping du önskar.

För att göra såsen, hacka löken och fräs med olja i en kastrull tills den fått färg. Pressa i vitlöken och tillsätt de konserverade tomaterna och vattnet. När det börjar koka ha i en grönsaksbuljongtärning och rör om. Låt puttra i minst 20 min. Ta sedan såsen från plattan och rör i basilikan. Mixa såsen i matberedare.

Tina ärtorna något och mixa sedan i matberedare tillsammans med näringsjäst, salt och olivolja.

Fördela marinarasåsen på pizzabotten och värm mitt i ugnen i cirka 15 min eller tills botten får färg. Toppa med torkad oregano, ärtpuré och rostade vitlöksskivor.

TILLBAKA TILL RECEPTSAMLING